Aktualności i władze powiatowe

Aktualności - Kielce (grodzki)

Środa, 09 Kwiecień 2008
III Grodzki Zjazd Delegatów Polskiego Stronnictwa Ludowego w Kielcach

W dniu 5 kwietnia 2008 r. odbył się III Grodzki Zjazd Delegatów Polskiego Stronnictwa Ludowego w Kielcach. W czasie zjazdu delegaci, po wysłuchaniu sprawozdań z działalności Zarządu Grodzkiego PSL i Grodzkiej Komisji Rewizyjnej PSL w Kielcach za okres od ostatniego zjazdu, udzielili skwitowania Zarządowi Grodzkiemu i Grodzkiej Komisji Rewizyjnej i wybrali nowego Prezesa Zarządu Grodzkiego PSL w Kielcach, którym został ponownie kol. Grzegorz Świercz.

Poniedziałek, 10 Marzec 2008
Wieczór pamięci Adama Bienia
17 marca 2008 roku o godzinie 1700 w Wojewódzkiej Bibliotece Publicznej w Kielcach, ul. Ściegiennego 13, w 10-tą rocznicę śmierci odbył się "Wieczór pamięci Adama Bienia". Spotkanie zorganizowali: Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Kielcach, Świętokrzyskie Towarzystwo Regionalne oraz Ludowe Towarzystwo Naukowo-Kulturalne.  O Adamie Bieniu rozmawiali: Helena Włodarczyk, prof. Michał Bogusławski, prof. Andrzej Tyszka, Tomasz Staszewski, Henryk Wątroba, Stansław Durlej i Maciej Zarębski. Spotkaniu towarzyszyła projekcja filmu dokumentalnego "Bóg wysoko... Dom daleko" w reżyserii Heleny Włodarczyk oraz promocja książki Macieja Zarębskiego "Ostatni z szesnastu".
Piątek, 22 Luty 2008
Gratulujemy Wicewojewodzie

Serdeczne życzenie z okazji urodzin, sukcesów w życiu zawodowym i szczęścia w życiu prywatnym, jak również gratulacje w związku z objęciem stanowiska wicewojewody świętokrzyskiego przesyła kol. Piotrowi Żołądkowi

Zarząd Grodzki PSL w Kielcach

Środa, 02 Styczeń 2008
Wigilia Polska
Dwudziestoosobowa grupa działaczy PSL z Opatowa, Końskich i Kielc reprezentowała województwo świętokrzyskie na Wigilii Polskiej zorganizowanej przez PSL w Warszawie.
Czwartek, 20 Grudzień 2007
Zjazd sprawozdawczo-wyborczy koła nr 2

W dniu 19.12.2007 r. w siedzibie ZW PSL w Kielcach przy ul. Wesołej 47/49 odbył się zjazd sprawozdawczo-wyborczy Koła nr 2 Organizacji   Grodzkiej PSL w Kielcach

« poprzednie 1 2 3 4 5 6 7 8 następne »